Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-علیرغم پیگیری‌های متعدد و اخذ مجوزهای قانونی جهت تأمین منابع مالی پروژه خط مترو تهران-پرند، هنوز اقدامی که منجر به پرداخت پول یا تهاتر زمین به پیمانکار مربوطه شود، صورت نپذیرفته و این مساله باعث بروز نگرانی‌هایی در خرید تجهیزات لازم برای راه‌اندازی فاز نخست این خط شده است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه (مترو)، طبق توافق‌نامه‌ای که روز 5 بهمن سال گذشته به امضاء استاندار تهران، سرپرست شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید، مدیرعامل شرکت مترو و سایر عوامل ذیربط رسید، قرار بود در صورت امکان مبلغ 500 میلیارد تومان از محل منابع داخلی شرکت عمران شهر جدید پرند به این پروژه اختصاص یابد و اگر چنین امری محقق نشد، زمینی به مساحت 25 هکتار با تغییر کاربری صورت گرفته به پیمانکاران واگذار شود، اما در عمل چنین نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی بود که چگونگی تامین منابع مالی و اجرای پروژه خط مترو تهران-پرند در جلسه برگزار شده مورخ 3 آذر 1400 در دفتر وزیر راه و شهرسازی با حضور استاندار و شهردار تهران تعیین تکلیف شده بود.
در ادامه و با تأخیری حدوداً 3 ماهه، صورتجلسه دیگری بین شرکت عمران شهر جدید پرند و شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه (مترو) امضاء شد که طبق آن می‌بایست اراضی در نظر گرفته شده برای تحویل به پیمانکار پروژه تهاتر شود، اما این امر نیز ظاهراً به نتیجه عملی نینجامیده است.
با این اوصاف و از آنجایی که امکان فشرده‌سازی مجدد برنامه زمان‌بندی پروژه وجود نداشته و از طرفی وعده بهره‌برداری از خط مترو تهران-پرند تا قبل از پایان سال جاری توسط مسئولان امر بارها عنوان شده است، نگرانی‌هایی بابت خرید و نصب تجهیزات لازم این خط که بخشی از آن باید از خارج از کشور تهیه شود و ثبت سفارش، ساخت، حمل و نصب آن‌ها زمان‌بر است، به وجود آمده است.
گفتنی است؛ پروژه ساخت و راه‌اندازی خط مترو تهران-پرند که جزو مترو شهرهای اقماری به شمار می‌آید از جمله طرح‌های توسعه‌ای وزارت راه و شهرسازی به حساب آمده و شرکت مترو تهران به نمایندگی از شهرداری تهران، صرفاً مجری اجرای آن محسوب می‌شود. در چنین شرایطی، وظیفه تامین منابع مالی پروژه بر عهده کارفرما که وزارت راه و شهرسازی است، قرار دارد.
البته باوجود تمام مشکلات مالی موجود، پروژه همچنان فعال بوده و در کنار ادامه فرآیند نازک‌کاری ایستگاه، مراحل تکمیلی روسازی مسیر خط مترو تهران-پرند شامل تثبیت، زیرکوبی خط و ریل‌ها با استفاده از تجهیزات مکانیزه در حال انجام است. ضمن اینکه ریل‌گذاری کل مسیر نیز انجام شده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: خط مترو خط مترو تهران پرند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۳۸۱۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۲ هزار و ۶۱۰ زمین در ۱۴ شهر جنوب کرمان

    به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان ملی زمین مسکن گفت: در شمال استان کرمان ۱۱۰ هزار نفر واجد شرایط و در جنوب استان هم ۳۷ هزار متقاضی واجد شرایط مسکن ملی  است
ملکی در جلسه شورای مسکن جنوب کرمان افزود: اگر الحاق زمین عقب بماند آماده سازی و ساخت هم عقب می ماند و الحاق ها باید از استان آغاز شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در مورد اختلاف نظرها در باره با زمین جیرفت، میراث برای ما مهم است اما کار کارشناسی باید در کوتاهترین زمان انجام شود و تکلیف یک زمین برای ما مشخص شود چون الحاق به اراضی شهری روندی طولانی دارد.

 وی افزود:کارهای زیادی در کشور در حوزه مسکن انجام شد، زمینی در ابتدای دولت برای الحاق شناسایی نشده بود اما تا این جای فعالیت دولت ۴۵ هزار هکتار زمین به محدوده شهرها الحاق شده است.

 ارسلان ملکی اعلام کرد: علاوه بر این، مراحل تصویب ۶۰ شهرک گذرانده شده است

نماینده شهرستان های جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی هم گفت: برای ساخت و ساز مسکن ملی در زمین ۲۱۶ هکتاری جیرفت که احتمال تاریخی بودن محوطه آن وجود دارد، عجله نشود.
ذبیح الله اعظمی افزود: آثار تاریخی میراث ما و آیندگان ما است و باید با حساسیت در مورد آن برخورد کنیم.
 وی با اشاره به اینکه باید مراقبت کنیم میراث ما از بین نرود یادآور شد: به دنبال ثبت جهانی مسجد و شهر قدیم جیرفت هستیم و نمی شود یک خشت جابجا کرد و اگر ببینند ساخت و ساز انجام شده ثبت جهانی تایید نمی شود.
وی ادامه داد: جیرفت شهر گرانی است و گاهی اجاره بها در برخی نقاط آن به سطح اجاره بهای تهران می رسد بنابراین انتظار داریم زودتر مشکلات زمین را حل کنید.
نماینده جیرفت و عنبرآباد افزود: طرح ساخت مجموعه ۱۸۰ هکتاری جیرفت هم با اینکه با دوران مسئولیت سه وزیر یکی شده است هنوز به نتیجه نرسیده است و بهانه گسل وجود دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی جنوب کرمان هم گفت: ۴۸ هزار ثبت نامی مسکن ملی داریم که ۳۷ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند.
ابراهیم امیری افزود: ساخت مسکن برای ۲۳ هزار نفر جمعیت در برنامه چهار ساله دولت برای جنوب کرمان بوده است.
وی ادامه داد: ابتدای طرح جوانی جمعیت تحویل زمین مناسب بود که با استقبال خوب مردم به صورت آپارتمانی از جیرفت شروع شد و ادامه آن را به صورت واحدهای ویلایی از کهنوج منوجان و فاریاب انجام دادیم.
وی اضافه کرد: ۲ هزار و ۶۱۰ قطعه زمین برای طرح نهضت ملی و جوانی جمعیت در ۱۴ شهر جنوب استان کرمان واگذار شده است.

امیری بیان کرد: در جنوب کرمان ۶ شهرستان زیر ۲۵ هزار نفر و ۲ شهرستان بالای ۵۰ هزار نفر است.

 

دیگر خبرها

  • واگذاری ۳ هزار و ۷۴۸ واحد مسکونی و ۳ هزار و ۵۰۸ قطعه زمین در استان قم
  • خدمات‌رسانی مترو در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب
  • واگذاری خدمات پس از فروش اتوبوس‌های برقی را به شرکت‌های داخلی
  • ویژه برنامه‌های فرهنگی مترو تهران در نمایشگاه بین المللی کتاب
  • سرانجام احداث پایانه و پارکینگ ورزشگاه تختی در خط ۷ مترو
  • واگذاری بیش از یک هزار قطعه زمین نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت در شهر بم‌
  • واگذاری زمین و اجرای پروژه‌های مسکن در استان بوشهر سرعت می‌گیرد
  • واگذاری هزار قطعه زمین در بم
  • واگذاری ۲ هزار و ۶۱۰ زمین در ۱۴ شهر جنوب کرمان
  • ◄ متروی قم در پیچ ؛ واگن 6 میلیاردی به 51 میلیارد رسید!